βάρος

Είναι πολύ σημαντικό το βάρος του σκύλου να διατηρείται στα επίπεδα που απαιτεί το μέγεθος και η ράτσα του. Ο κτηνίατρος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Η παχυσαρκία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στους σκύλους και συνεπάγεται με μια σειρά προβλημάτων όπως η οστεοαρθρίτιδα, ο διαβήτης, το χαμηλό προσδόκιμο ζωής, τα καρδιακά και τα αναπνευστικά προβλήματα. Ο σκύλος σας θεωρείται παχύσαρκος αν το βάρος του υπερβαίνει κατά 15% και άνω το ιδανικό του βάρος.

Πώς θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας είναι παχύσαρκος;

Με μια απλή επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι εύκολο να διαπιστώσετε αν ο σκύλος σας είναι παχύσαρκος. Ωστόσο μπορείτε και μόνοι σας να το καταλάβετε τοποθετώντας τα χέρια σας στα πλευρά του σκύλου. Αν αισθανθείτε τα πλευρά του τότε το βάρος του είναι υγιές, διαφορετικά θα χρειαστεί ειδική φροντίδα. Επίσης ενδείξεις παχυσαρκίας αποτελούν η έλλειψη ενέργειας για τρέξιμο και παιχνίδι και η ανάγκη για περισσότερο ύπνο.

Έτσι, προκειμένου να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα είναι αναγκαίο να τηρείτε τις δοσολογίες που αναγράφονται στα προιόντα που χρησιμοποιείτε και να μεριμνείτε για την άσκηση και την ευεξία του σκύλου σας.