γλώσσα σώματος του σκύλου

Η γλώσσα σώματος του σκύλου σας είναι πολύ αποτελεσματική στην επικοινωνία του μαζί σας. Είναι ένας τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματα του και να σας δείξει σε κάθε περίπτωση τι επιζητά από σας. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές από τις περιπτώσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη διάθεση του σκύλου σας.

  1. Εάν το κεφάλι του σκύλου σας είναι όρθιο, τα αυτιά στην κανονική τους θέση, η ουρά του είναι χαλαρή, το στόμα ελαφρώς ανοιχτό και το βάρος του ομοιόμορφα κατανεμημένο, τότε μπορείτε να υποθέσετε ότι ο σκύλος σας είναι σε χαλαρή διάθεση.
  2. Όταν η ουρά του σκύλου σας μεταφέρεται ψηλότερα και κουνιέται χαλαρά τότε ο φίλος σας ενδιαφέρεται για κάτι ευχάριστο, όπως για παράδειγμα στις λιχουδιές.
  3. Εάν ο σκύλος έχει άκαμπτη, ανυψωμένη ουρά με αγκάθια προς τα επάνω, τα αυτιά του είναι όρθια και κεκλιμένα προς τα εμπρός και τα μάτια του κοιτάζουν επίμονα κάτι συγκεκριμένο τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο σκύλος σας μπορεί να εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά. Με αυτό τον τρόπο επίσης εκφράζουν και επιβάλλουν την κυριαρχία τους.
  4. Όταν ο σκύλος εμφανίζεται με χαμηλωμένο κεφάλι, μάτια μισόκλειστα, αυτιά προς τα πίσω και χαμηλή ή κρυμμένη ουρά τότε σημαίνει πως αναγνωρίζει εσάς ή κάποιον άλλον σκύλο ως ανώτερο.
  5. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε τον σκύλο σας να γλείφει έντονα τα χείλη του μπορείτε να θεωρήσετε ότι ο φιλαράκος σας λιγουρεύεται το επόμενο του γεύμα, είτε ότι αισθάνεται αγχωμένος νιώθοντας απειλή από το περιβάλλον του.