οι πιο συχνές ασθένειες των σκύλων

Διάρροια

Η διάρροια του σκύλου είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και ένδειξη ότι η υγεία του σκύλου θέλει προσοχή. Μπορεί να κρατήσει για μικρό χρονικό διάστημα αλλά και να περάσει αρκετός καιρός και να μην υποχωρεί. Στην περίπτωση που δεν υποχωρεί και παρατηρούνται παράλληλα συμπτώματα όπως εμετός ή ανορεξία τότε ο σκύλος έχει κάποια ασθένεια και πρέπει να γίνει επαφή με τον κτηνίατρο. Η διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που οφείλεται σε ποικίλα αίτια: παρασιτικά, ιογενή, μικροβιακά ή διατροφικά.

Μόλυνση αυτιών

Η μόλυνση των αυτιών, είναι επίσης συχνό φαινόμενο στους σκύλους και εκδηλώνεται με έντονο κούνημα του κεφαλιού, κνησμό και τρίψιμο του σημείου. Ο κτηνίατρος σας θα σας συμβουλέψει για την καλύτερη μορφή θεραπείας.

Ερλιχίωση

Η ερλιχίωση είναι μια θανατηφόρα ασθένεια η οποία οδηγεί στην καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και προκαλείται από το τσίμπημα των τσιμπουριών. Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει υψηλό πυρετό, παρουσιάσει απώλεια βάρους, κατάπτωση και μείωση της όρεξης του τότε ίσως να έχει προσβληθεί από τέτοιο τσίμπημα.

Αλλεργική δερματίτιδα

Αλλεργική από ψύλλους δερματίτιδα είναι άλλη μια συνήθης πάθηση. Σε μερικές περιπτώσεις τα σκυλιά εμφανίζουν υπερευαισθησία στο σάλιο του ψύλλου. Θα καταλάβετε ότι ο αγαπημένος φίλος σας ανέπτυξε αυτή την αλλεργική αντίδραση αν παρατηρήσετε έντονο κνησμό και φλεγμονή του δέρματος. Απώλεια μαλλιών, πληγές και ερυθρότητα είναι πιθανόν να εμφανιστούν. Η τακτική χορήγηση σκευασμάτων για τα παράσιτα αυτά προλαμβάνουν τέτοιου είδους παθήσεις.